Nora bostäder

Gyttorp - vad sägs om att bo i en brittisk trädgårdsstad?

Gyttorp är känt för den unika bebyggelsen i centrum. Här har den världsberömde brittiske arkitekten Ralph Erskine förenat bruksamhällets starka traditioner med moderna idéer om att bostäder ska vara vackra och praktiska.

Han fick uppdraget av dåvarande Nitro och skapade något helt nytt. Resultatet av hans genialitet blev en brittisk trädgårdsstad, idag klassad som statligt byggnadsminne.

I dessa hus, med de vågformade taken och den typiska femtiotalsarkitekturen kan du bo som hyresgäst hos oss.  

Här finns boende för alla; i ettor, tvåor, treor och fyror. Mitt i ett stycke svensk arkitekturhistoria. Mitt i en brittisk trädgårdsstad. I Bergslagen.

 • Gästgivaren


  Nio små kedjehus samt två radhusbyggnader. Kedjehusen har egna förråd och trädgårdar, radhuslägenheterna egna uteplatser.
  Läs mer


 • Gårdstigen


  Två tvåvåningshus med fyra trapphus och tre radhuslägenheter. En del av lägenheterna har uteplatser och balkonger. Barnvänligt område med lekplats och grönytor. Alla lägenheter har rymliga förråd och matkällare. Carport.
  Läs mer


 • Vinkelboda


  Tre radhuslängor i vinkel runt en gemensam gård. Husen har vågformat tak. Varje lägenhet är i två plan plus källare och har egen uteplats och liten trädgård.
  Läs mer


 • Arken


  Trevåningshus, där lägenheterna har öppen planlösning mellan vardagsrum och matplats samt stora öppningsbara glaspartier utformade som franska dörrar. Bottenvåningens lägenheter har egna uteplatser.
  Läs mer


 • Kålmasken

  Kålmasken


  Radhuslägenheter i två plan plus källarvåning. Alla lägenheter har öppen spis, balkong och trädgård mot söder.
  Läs mer


 • Blomstermåla


  Tvåvåningshus där varje lägenhet har egen ingång och uteplats. Yttertakets välvda form återfinns i innertaket på de översta lägenheterna. Stora källare med matkällare.
  Läs mer


 • Torget


  Tvåvåningshus i vinkel och med vågformat tak. Lägenheterna har balkong eller uteplats. Källarförråd till varje lägenhet.
  Läs mer


 • Åbrinken


  Tvåvåningshus i vinkel och med vågformat tak. Varje lägenhet har egen ingång och en liten uteplats vid ingången. Sovrum med fransk balkong.
  Läs mer


 • Svartsjö


  Trevåningshus, där samtliga lägenheter har balkong från vardagsrummet. Två lägenheter för turistboende har inretts i 50-talsstil.
  Läs merNorabostäder AB/Nora Fastigheter AB
Änggatan 11, 713 30 Nora, Tel: 0587-813 10, Fax: 0587-311 166